Vazgeçilmez tutkumuz çikolata kendi başına bile bu kadar lezzetliyken varlığıyla başka tarifleri de mükemmel hale getirebiliyor. Keklerden pastalara, atıştırmalıklardan muhallebilere kadar her neyin içerisine girerse girsin lezzetini en az beş kat arttıran çikolata ile evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerle karşınızdayız. Hele bir de dünyanın en lezzetli çikolatası olan Belçika Callebout çikolatası ile yapılacak lezzetlerin tadına doyamayacaksınız. Hem mutfakta zaman geçirmeyi hem de çikolatayı seviyorsanız hazırladığımız tarifler tam da size göre. Hazırsanız misafirlerinizi size hayran bırakacak enfes çikolatalı tariflerimize geçiyoruz.
Öncelikle çikolatanızı benmari usulü eriterek başlayın. Çukur bir kâsenin içine kekinizi ufalayarak boşaltın ve üstüne de damla çikolata, fındık parçaları ve kakaonuzu ilave edin. Kuru malzemeler iç içe geçene kadar karıştırmayı sürdürün.
Not: Çikolatalı toplar için dolapta tuttuğunuz bayatlamış keklerden de faydalanabilirsiniz.
Erittiğiniz çikolatayı karışımınıza ekleyin ve homojen bir yapı kazanana kadar karıştırmaya devam edin. Sonucunda cıvık görünümlü bir kek elde etmiş olacaksınız. Karışımın son halinin üzerini streç ile kapattıktan sonra 20 dakika süresince buzdolabında dinlenmeye bırakın.
20 dakika sonra dolaptan çıkarttığınız karışımı elinizle yuvarlayarak minik toplar haline getirin ve Hindistan cevizine buladıktan sonra misafirlerinizi aklını almaya hazırsınız.
İlk olarak tereyağımızı ocağa koyup kısık ateşte eriterek başlayalım. Kaynamasına izin vermeden erir erimez ocaktan alalım. Ardından Bitter Çikolatamızı parçalayarak tereyağının üzerine ilave edelim ve spatulayla karıştırarak bitter çikolatamızın erimesini sağlayalım. Sonrasında çukurca bir kap içerisinde şeker, vanilya ve yumurtayı yavaşça karıştırma zamanı.
Not: Yumurtaları fazla çırparsak browniemizin üzerinde parlak bir kabuklanmayla karşılaşmayız.
Yumurtaların üzerine erimiş çikolata ve tereyağından oluşan karışımı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Nihayetinde homojen görünümlü bir karışım elde edince unumuzu azar azar ekleyerek karıştırmayı sürdürelim. Mikser kullanmak bu tarif için iyi bir fikir değildir. Yavaş hareketlerle malzemelerin iç içe geçmesini sağlamakla yetinelim. Kek için hazırladığımız harcı yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisinin üzerine döktükten sonra aralıklı şekilde beyaz ve sütlü çikolata dilimlerimizi dizelim ve hafifçe bastıralım.
30 dakika boyunca 160 derecelik sıcaklıktaki bir fırında pişirdikten sonra kara sevdamız Brownie hazır. Eğer daha sert kıvamlı kekleri seviyorsanız pişme süresini 40 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Bu ve bunun gibi enfes tariflerde gerçek ve kaliteli çikolatalar kullanmak için Türkiye’nin en büyük çikolata mağazası Bitter Çikolatacım’dan Online Çikolata siparişi verebilir veya Adana’daki mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Çikolata aşkınız daim olsun…