Anasayfa Bizden Haberler Hediyelik Çikolata ve Online Çikolata Siparişinin Adresi Bitter Çikolatacımdan Evde İtalyan Usulü Sıcak Çikolata Tarifi

Hediyelik Çikolata ve Online Çikolata Siparişinin Adresi Bitter Çikolatacımdan Evde İtalyan Usulü Sıcak Çikolata Tarifi

Kafelerde ve pastanelerde içtiğiniz sıcak çikolataları unutun! Lezzet hafızanızda yepyeni bir sayfa açacak İtalyan Usulü Sıcak Çikolata tarifimizle karşınızdayız. Bitter Çikolatacım olarak dünyanın en kaliteli kakao çekirdeklerinden ürettiğimiz lezzetlerle sizlere lezzet ve mutluluk sunmaya devam ediyoruz. Sıcak çikolata tarifine geçmeden önce ürünlerimizi görmek ve Türkiye’nin her yerinden online çikolata siparişi vermek için tıklayın!

İtalyan Usulü Çikolata Tarifi…

Sıcak çikolata adı altında sulu süte karıştırılan ucuz kakao ve mısır şurubu karışımı içmekten ve sonrasında midenizin bulanmasından bıktınız mı? Neyse ki Bitter Çikolatacım yanınızda.

Kaç Kişilik: 2
Hazırlanma Süresi: 15 Dakika
Pişirme Süresi: 10 Dakika

İtalyan Usulü Çikolata Gereken Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar yarım yağlı süt
  • 80 gram kadar bitter çikolata (en az yüzde 60 kakao içeren)
  • 1 tatlı kaşığı miktarınca toz kakao
  • 2 tatlı kaşığı kadar mısır nişastası
  • Çok az miktar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar bal

İtalyan Usulü Sıcak Çikolatanın Püf Noktası

İçeceğinizi tatlandırmak için rafine şeker yerine sağlıklı bir seçenek olarak bal öneriyoruz. Tarifin özünde çikolata olduğu için balla tatlandırmaya gerek görmeyebilirsiniz. Fakat bitter çikolata sizin için acı geliyorsa bu öneriyi deneyebilirsiniz. Bir diğer püf nokta ise başından ayrılmadan sürekli karıştırmak. Nişasta ve çikolata kolayca dibi tutabilen maddeler olduğu için, tarifi hazırlarken başından ayrılmamalısınız.

Pişirme Önerisi

Bir tepside veya ısıya dayanıklı bir kapta yağlı kağıt üzerinde iki adet marşmellow koyup 200 derecede ısıtılmış fırında 2-3 dakika süresince kızarmaya bırakabilirsiniz. Erimemesine özen gösterin. Kızarır kızarmaz fırından çıkarın.

İtalyan Usulü Çikolata Hazırlanışı

  • Bitter çikolatanızı bıçakla doğrayın bu sayede daha çabuk eriyecek ve süte daha kolay karışacaktır.
  • Sütünüzden küçük bir kâseye 3-4 kaşık ayırarak mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
  • Sıcak süt eklendiğinde topaklanmanın önüne bu sayede geçebilirsiniz.
  • Kalan sütü, tuzu ve kakaoyu bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  • Sonrasında süt ve nişasta karışımını tencereye ekleyip kısık ateş üzerinde devamlı karıştırarak 3 ila 4 dakika süresince kıvamına kavuşana kadar pişirin.
  • Son olarak doğradığınız bitter çikolataları da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve 2-3 dakika süresince kaynatmaya devam edin. Sonra da ocağı kapatabilirsiniz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek sıcaklığını kaybetmeden servis edin. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak İtalyan Usulü Sıcak Çikolata ile keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bitter Çikolatacım ile çikolataya dair her şeyden haberdar olabileceğiniz blog sayfamız için tıklayın!